Zwemmen

Voor de leerlingen van de lagere school en de oudste kleuters is er om de veertien dagen zwemles in het zwembad van Kalmthout. De kinderen worden met de bus vervoerd. Het zwemgerief (zwempak/broek + handdoek + badmuts) hoort in een nette tas.  

!!!!!!  Badmutsen en veiligheid  !!!!!! 

Om de veiligheid van de kinderen tijdens het zwemmen beter te garanderen, is het van het grootste belang dat iedereen (redders en leerkrachten) precies weet welk kind waar in het zwembad mag zijn. Daarom werd er met de redders van het zwembad en met alle Kalmthoutse scholen overeengekomen om de kinderen een gekleurde badmuts te laten dragen al naargelang hun zwemcapaciteiten.  

Er zijn 3 kleuren: rood voor de ‘niet-zwemmers’, blauw voor de “beginners” en groen voor de “geoefende” zwemmers. De school zorgt voor de badmutsen, (voor iedereen gelijk). Wegens de grote hoeveelheid kan dit aan de democratische prijs van € 2,50.  

Badmuts vergeten ? Jammer, maar geen probleem. Je krijgt meteen een nieuwe, maar die wordt dan wel aangerekend op de eerstvolgende schoolrekening. 

De zwemdata voor dit schooljaar zijn: 

Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar gaan om de beurt mee zwemmen, zij nemen dus deel aan slechts de helft van onderstaande zwemdata. 

Schooljaar 2024-2025!