Traktatiebeleid

Op zijn of haar verjaardag staat je kind in de kijker. Er wordt gezongen, de klas wordt versierd, de juf maakt een kroon … Elke klas heeft zo zijn eigen feestelijke gewoonten op de verjaardagen.

Hoewel het geen verplichting is, vinden veel kinderen het leuk die dag iets lekkers uit te delen aan juf en klasgenootjes. Dat mag zeker feestelijk zijn, maar we hebben liever geen ongezonde dingen op school. Een zelfgebakken cake, fleurige fruitsatés, kaasblokjes en andere creatieve bak- of knutselwerken zien we heel graag op school. Samen iets voorbereiden voor op school, is vaak al deel van het feest!

Minder blij worden van snoepgoed, chips, donuts en andere ongezonde dingen. Alleen voor ijsjes maken we een uitzondering als de temperaturen het toelaten.

Verder vragen we geen speelgoed of andere kleine prulletjes als cadeautje mee te geven om uit te delen. Vaak gaan deze dingen snel stuk of kwijt.

Ter herinnering ontvangen alle ouders wiens kind in de komende maand jarig is een e-mail met deze afspraken aangevuld met een lijst met concrete voorbeelden.

Ben je niet helemaal zeker over je traktatie? Bespreek het dan vooraf even met de juf of meester van de klas.