Traktaties

Op zijn of haar verjaardag staat je kind in de kijker. Er wordt gezongen, de klas wordt versierd, de juf maakt een kroon … Elke klas heeft zo zijn eigen feestelijke gewoonten op de verjaardagen.

Hoewel het geen verplichting is, vinden veel kinderen het leuk die dag iets lekkers uit te delen aan juf en klasgenootjes. Dat mag zeker feestelijk zijn, maar we hebben liever geen ongezonde dingen op school. Een zelfgebakken cake, fleurige fruitsatés, kaasblokjes en andere creatieve bak- of knutselwerken zien we heel graag op school.

Minder blij worden van snoepgoed, koeken met chocolade of veel suiker, chips, donuts en andere ongezonde dingen. Wanneer kinderen dergelijke zaken bij hebben als traktatie, gaat het jammer genoeg ongeopend mee naar huis.

Verder vragen we geen speelgoed of andere kleine prulletjes als cadeautje mee te geven om uit te delen. Vaak gaan deze dingen snel stuk of kwijt. Wil je toch dat je kind een cadeau geeft in de klas, kies dan voor een leuk boek of gezelschapsspel dat in de klas kan blijven.

Ben je niet helemaal zeker over je traktatie?

Bespreek het dan vooraf even met de juf of meester van de klas.